Asistență WinMENTOR

De 9 ani alături de utilizatorii WinMENTOR

Asistență WinMENTOR:  Dacă ești în căutarea celei mai bune asistențe WinMENTOR din orașul tău, noi suntem aici să te ajutăm.

Echipa noastră de specialiști este mereu disponibilă pentru a-ți oferi suportul necesar în rezolvarea oricăror probleme de funcționare cu care te confrunți.

În plus, avem abilitatea de a oferi asistență de la distanță (remote), sau putem să ne deplasăm la sediul/punctul tău de lucru, pentru a-ți oferi suportul necesar. Suntem dedicați să te ținem la curent în permanență cu cele mai noi informații și îți propunem soluții complete, adaptate nevoilor tale.

asistență winmentor
Ce spun clienții noștrii

Testimoniale

De peste 9 ani oferim asistență WinMENTOR la nivel național, iar promtitudinea, profesionalismul și clienții extrem de multumiți ne recomandă.

Variante de asistență tehnică WinMENTOR

Asistența tehnică este esențială pentru a te asigura că aplicația funcționează în mod corespunzător și că problemele tehnice sunt rezolvate rapid și eficient.

În ultima perioadă, se observă o dinamică crescută a modificărilor legislative care au generat multiple efecte în mediul de afaceri. Aceste schimbări au impus lansarea versiunilor actualizate ale programelor informatice utilizate în mod obișnuit în domeniul economic. De exemplu, aplicațiile WinMENTOR, E-Transport, E-Factura, Declarații și SAF-T au fost lansate în intervale scurte de timp, ceea ce a condus la necesitatea unor modificări frecvente de operare și setări.
 
Conștienți de importanța modului și rapidității în care aceste probleme trebuie soluționate, noi, ca furnizor de servicii Asistență WinMENTOR, dorim să preluăm o parte din aceste sarcini prin oferirea a două tipuri de suport.
0
Ore de suport
0
Utilizatori mulțumiți
0
Orașe
asistență winmentor

Asistență tehnică WinMENTOR ocazională

În cadrul acestui serviciu, utilizatorii pot solicita ajutorul echipei noastre de specialiști, care va fi disponibilă să răspundă la întrebări și să ofere asistență tehnică în intervalul programului de lucru.

Este important de menționat că serviciul de asistență tehnică este tarifat în funcție de intervenția efectuată și de timpul necesar pentru a rezolva problema. Tariful de intervenție pe oră este comunicat utilizatorului înainte de a se efectua orice lucrare, astfel încât acesta să fie perfect conștient de costurile implicate.

Acest serviciu include notificări prin email care conțin doar informații generale și sunt limitate în conținut.

Asistența tehnică ocazională se poate dovedi extrem de utilă în situațiile în care întâmpinați probleme tehnice sau aveți nevoie de clarificări suplimentare privind utilizarea programului WinMENTOR.

asistență winmentor

Asistență tehnică WinMENTOR în baza unui abonament lunar

Beneficiile acestui abonament includ suport continuu conform programului de lucru, dar și suport în afara programului de lucru pentru situațiile de urgență. Astfel, indiferent de momentul în care întâmpini o problemă, beneficiezi de ajutorul nostru cu prioritate.

De asemenea, clienții care optează pentru abonamentul lunar de asistență tehnică beneficiază și de instalarea actualizărilor cu prioritate. Astfel, vei fi mereu la curent cu cele mai noi funcționalități și vei avea acces la cele mai recente îmbunătățiri ale aplicației.

În plus, abonamentul lunar de asistență tehnică WinMENTOR include și notificări inteligente prin email. Astfel, vei fi informat cu privire la orice actualizare importantă a aplicației sau la orice problemă tehnica ce apare. Acest aspect te va ajuta să rămâi mereu conectat la starea sistemului tău și să fii la curent cu cele mai recente informații despre aplicație.