WinMENTOR 24.011/1 cuprinde modificări la modul de lucru la eFactura si SAFT & SGR.


 

Versiunile sunt incrementate după următorul algoritm: anul, luna, număr versiune din luna/versiunea minoră. Dacă se face upgrade de la o versiune care are același numărînainte de „/” (de exemplu: trecem de la versiunea 24.011/1 la versiunea 24.011/2), nu trebuie să executați procedura de verificare de structuri, însă este necesară procedura de actualizare constante (automată la install sau manuală pe fiecare firma) dacă sunt introduse constante noi de la o versiune la alta.SECTIUNEA DATE

MENTOR:

Constante
• Intrari: rotunjire valoare si TVA la 2 zecimale cu valori posibile DA si NU. Pe valoarea DA la creare document nou bifa de rotunjire la doua zecimale vine implicit.
• Iesiri: rotunjire valoare si TVA la 2 zecimale cu valori posibile DA si NU. Pe valoarea DA la creare document nou bifa de rotunjire la doua zecimale vine implicit.

 

Observatie

Pentru evitarea eventualelor erori create de rotunjirile pe documente cu mai multe zecimale, cum este cazul documentelor eFactura, va recomandam utilizarea bifei pentru rotunjirea la doua zecimale a valorilor pe documente si a TVA-ului aferent.


Interne

• A fost tratata taxa SGR la programarea caselor de marcat care lucreaza in mod offline.


SAF-T:

• A fost actualizat planul de conturi SAFT cu simbolurile:6231, 6232, 651,6511, 6512, 6513,6865,7511,7512,7513,7586,7865,4318.

• A fost tratata achizitia intracomunitara cu taxare inversa pe documente care contin articole cu TVA 0%, anterior pentru aceste articole nu era pus taxcode.

• Au fost tratate cazurile de vanzare pe monetare pentru articole cu TVA 0% in nomenclator, dar cu valoare tva pe monetar, anterior nu era pus taxcode.


eFACTURA:

Constante

• Acces format pdf documente din director import eFactura, care poate avea valorile: DA si NU, cu valoare implicita pe NU(urmeaza sa fie tratata).

• Validare valoare document = valoare eFactura importata din SPV, care poate avea valorile: Da, cu blocare, NU si DA, cu atentionare, valoarea implicita fiind DA, cu atentionare(urmeaza sa fie tratata).