WinMENTOR 22.031/1
Versiunile vor fi de acum incolo incrementate dupa urmatorul algoritm: anul. luna numar versiune din luna / versiunea minora.

LISTE:

Mentor:

 • In listele de Intrari si iesiri a fost adaugata coloana de TaxCode necesara in verificarea documentelor pentru SAF-T.

Observatie

 • La monetare nu se poate urmari in liste acest camp intrucat el se centralizeaza in table după tipul de venit (ContSaft), formele de incasare si pe cotele de TVA.

 Comercial

 • S-au corectat informatiile aduse in lista Necesar de aprovizionat 2 pe coloanele L1, L2 etc.

MENTOR:

 • Intrari – Facturi – s-au inhibat optiunile de acordare Discount/Majorare direct pe cont (de grup/total) pentru a fi in concordanta cu modul de tarnsmitere a valorilor pe linii cerut in declaratia SAF-T.


 • Intrari – Factura la aviz – s-au inhibat optiunile de acordare discount. Daca este necesar, se va crea un articol tip serviciu separat pentru acordarea discountului.


 • Trezorerie – Import plati din format text – s-a adaugat posibilitatea de a stinge si bonutile fiscale (vezi documentatia Plati – din Structuri import din alte aplicatii).  Modificari/Dezvoltari SAF-T WMC:

 • Inca din versiunea anterioara s-a adaugat un camp nou TaxCode – pe Intrari (Facturi, Facturi in asteptare, Facturi la avize, Chitante/bon fiscal, Import, Intrari de la persoane fizice), Iesiri (Facturi, Facturi la avize, Chitante/con fiscal, Iesiri in valuta), Facturi regim special TVA-OSS/servicii electronice, Trezorerie (Casa, Banca, Justificare avand decontare, Monetare). Acest camp se va completa automat la salvarea documentului cu codul de taxa ce se va exporta in declaratia SAF-T, in functie de felul tranzactiei si tipul de TVA.


 • Tot pe documentele anterior mentionate, s-a adaugat butonul care va putea fi apelat dupa salvare documentului. Prin intermediul acestei optiuni avem acces la macheta TAXDECL ce ofera informatii cu privire la: denumirea articolului, valoarea tranzactiei, ContSAFT ce va fi declarat in D406, TaxCode din nomenclatorul ANAF, baza de calcul TVA si valoarea TVA-ului aferent liniei din factura. Campul Manual este implicit pe NU, modificandu-se pe DA in cazul modificarilor manuale a TaxCode-ului sau a campului ContSaft. Procedura de Refacere TaxCode pe documente nu va mai trece prin liniile setate cu DA, la Manual

 • Constante noi – Constante generale – DECLARATII:
  – SAF-T Parteneri: export persoană de contact implicită = DA/NU (implicit se exportă, dar dacă clientii au în baza de date foarte multe date incorecte pot opta sa nu se exporte, fiind campuri optionale in cadrul declaratiei);

     – SAF-T Parteneri: export banca facturare = DA/NU (implicit se exporta, dar daca clientii au in baza de date foarte multe date incorecte pot opta sa nu se exporte, fiind campuri optionale in cadrul aceste declaratii).

Pentru mai multe detalii consultati documentul WMC – Declaratia 406 SAF-T care insoteste kit-ul curent.


Service:

 • Intretinere – optiune noua – SAF-T: Refacere TaxCode pe documente – pentru generarea automata a taxcode-urilor pe documente deja introduse.

Atenţie!!!
Functionarea acestei optiuni este conditionata de achizitionarea aplicatiei Declaratia 406 SAF-T. Pentru oferta si detalii, luati legatura cu distribuitorul local sau agentul nostru de vanzari caruia ii sunteti arondat.


SALARII:

 • Pontaj lichidare – Sinteza – s-a corectat modificarea manuala a zilelor de la Total lucrat care reveneau la valoarea initiala in momentul salvarii.


 • Calcul salarii – s-a corectat valoarea afisata a contributiei asiguratorie de munca in cazul in care salariatul beneficia pe langa salariu realizat si de alte sume de valoare mica (sub 22 lei). De mentionat faptul ca probleme a fost doar de ordin vizual pe salariat, per total firma ea calculandu-se si raportandu-se corect.


 • S-au corectat contributiile de CAS si CASS in cazul salariatilor din domeniul contructiilor cu conditii speciale sau deosebite. Din versiunea 899 contributiile se calculau fara facilitati pentru acest tip de salariati.


 • Alte drepturi/penalizari – S-a corectat eroarea de la calculul valorilor din net in brut atunci cand erau multe inregistrari pe pagina.


 • Prime speciale – s-a introdus posibilitatea calculului primelor din net in brut, insa valoarea bruta calculata va duce la mici diferente pentru restul de plata in cazul in care persoana beneficiaza de deducere personala de baza. Pe firmele care aplica facilitatile din domeniul constructiilor aceasta optiune nu este definitivata.