DECLARAŢII 23.021/1
şi executabil WinMENTOR 23.011/6
(versiuni intermediare)

 DECLARAȚII

Toți clienții WinMENTOR pot folosi noua versiune de DECLARAȚII după ce s-au asigurat că au făcut upgrade cel putin la versiunea WinMENTOR 23.011/1 (in special pentru declaratia SAF-T).

 

Informare: Versiunea actuala de declaratii nu cuprinde modificarile declaratiei D112 pentru raportarea incepand cu luna ianuarie 2023.BILANT

 • S-au actualizat formulele pentru raportarile financiare anuale la 31 decembrie 2022 conform OMF nr. 4268/2022, precum si actualizarea versiunii de xml. Pentru actualizarea formulelor trebuie importata arhiva BILANT2022_06.02.2023.zip cu optiunea din DECLARATII – MENTOR – Import formulare bilant.


SAF-T

 • Au fost duse in sectiunea Payments comisioanele aferente unor tranzactii privind personalul sau viramentele interne efectuate intre conturile firmei, anterior aceste tranzactii nu apareau.
   WinMENTOR 

Versiunile sunt incrementate după următorul algoritm: anul, luna, număr versiune din luna/versiunea minoră. Dacă se face upgrade de la o versiune care are același număr înainte de „/” (de exemplu: trecem de la versiunea 23.011/1 la versiunea 23.011/3), nu trebuie să executați procedura de verificare de structuri, insa este necesara procedura de actualizare constante (automata la install sau manuala pe fiecare firma) fiind introduse constante noi de la o versiune la alta.

Atenție!

Pentru instalarea corectă a versiunii de program 23.011/6 trebuie instalat întâi kit-ul versiunii 23.011/1 prin procedura cunoscută de install și verificare de structuri. Ulterior se va copia executabilul 23.011/6 peste cel existent fără a mai fi necesare alte verificări.

 

MENTOR:

 • S-au rezolvat erorile de la initializare solduri parteneri cu TVA neexigibil;

 • S-a rezolvat problema repartizarii discountului automat inclusiv pe articolele promotionale provenite pe document prin importul de la BCS .


SALARII:

 • S-au adaugat 3 noi categorii de Venituri neimpozabile din Drepturi in natura/Sume asimilate salariilor;

 • S-a corectat calculul sumelor de la Alte drepturi/penalizari din net in brut in cazul in care angajatii beneficiau de deducerea pentru tineri;

 • S-a corectat calculul sumelor din net in brut de la Salarii realizare exceptii in cazul angajatilor ce beneficiaza de cei 200 lei scutit cf OUG 168.


SAF-T

 • S-a corectat problema de la salvarea manuala a unui TaxCode, anterior nu ramanea TaxCode ales, desi era bifat cu Manual DA ;

 • A fost corectata situatia in care se plateau sume foarte mici ca avans cu TVA efectuate de clienti si nu era adus automat TaxCode.