Versiune nouă Declarații 194.02

D394

  • OBSERVATII – au fost marcate prin font colorat corectiile care presupun generarea unei declaratii rectificative, in cazul in care ati depus deja declaratia cu versiunea precedenta.
  • A fost corectata rotunjirea aplicata bazei de calcul a TVA-ului documentelor.
  • SECTIUNEA D:

o Pentru partenerii neplatitori de TVA din sectiunea D, fara CUI, NIF, CNP din Romania s-a corectat codul judetului in fisierul de export daca numarul lui este mai mic ca 10 (adica judetele: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Braila).

o A fost inclusa in fisierul de export situatia facturilor sub 10.000 lei catre persoane fizice.

  • SECTIUNEA G:
    o A fost corectata preluarea facturilor cu InfoCM = Da si numarul precizat de bonuri >1.
  • SECTIUNEA I:

o “Facturi simplificate”: au fost corectate achizitiile inregistrate pe chitanta / bon fiscal asimilat facturilor simplificate, la preluarea lor in declaratie. Baza calcularii TVA-ului se aducea cu tot cu TVA.
o “Utilizare facturi”: au fost excluse dintre facturile utilizate facturile stornate care se raporteaza in declaratia D390 sau reprezinta retur de export.
o “Utilizare facturi”: se aduc in grilele corespunzatoare facturilor emise de beneficiari si/sau terti si facturile la aviz.
o “Utilizare facturi”: in lista facturilor emise de beneficiari si/sau terti se aduc si facturile a caror valoare este mai mica ca 0. Facturile respective nu se mai aduc in lista facturilor stornate.

o “Detalii TVA”: rubricile corespunzatoare regimurilor speciale sunt editabile. Idem situatia operatiunilor pentru activitati secundare, deoarece in cazul facturarilor partiale pentru avize multiple nu se mai poate identifica gestiunea de livrare.

o “Detalii TVA”: s-a corectat raportarea pentru cod CAEN = 9603 Servicii pompe funebre.

o “Detalii TVA”: preluarea veniturilor corespunzatoare activitatilor secundare inregistrate in monetare exclusiv inregistrarile cu TVA = 0.

În cazul în care ai nevoie de asistență ne poți contacta la numărul de telefon: 0747233613 sau prin email la adresa office@unserver.ro