Fie laptop sau desktop de cele mai multe ori crapa cand ti-e lumea mai draga, da…. chiar atunci cand este ultima zi in care mai poti depune declaratiile, sau cand seful iti cere urgent un raport iar mentor-ul se incapataneaza sa iti afiseze mesaje de violare :) Ca sa evitam aceste momente neplacute am cateva sfaturi pentru tine.

De iti convine sau nu calculatorul tau pe zi ce trece pierde din performanta, motivele sunt mai multe: registrii sistemului de operare contin intrari nefolosite, prea multe aplicatii pornesc o data cu sistemul de operare, driverele nu au fost actualizate, componente care nu pot lucra imrepuna, sistemul este virusat, si asa mai departe.
Ok, nu o mai lungesc, sa trecem direct la subiect, atunci cand ai o zi mai linistita iti recomand sa parcurgi cativa pasi simpli pentru a evita problemele mentionate mai sus.

1. Pune antivirusul la treaba
2. Curata fisierele temporare si registrele nefolosite cu ajutorul unui program dedicat
3. Si nu in ultmul rand, fa o salvare la baza de date mentor, ruleaza o verificare de structuri, si verifica coerentele de date.

Cam astea ar fi cele trei operatiuni esentiale, desigur nu te astepta ca dupa asta calculatorul tau sa isi ia zborul, dar poti avea  garantie ca data viitoare nu o sa mai aduci toti sfintii de sus pentru ca “mama ei de calculator, si soft cinte te-a facut”