Noua versiune a aplicaţiei DECLARAŢII cuprinde modificări la D100, constând în eliminarea câmpului de Bonificaţii şi introducerea câmpului de Reducere (cf. OPANAF nr. 237/ 18.02.2022), precum şi alte corecţii la D300 şi D406 SAF-T.

D100:

• S-a scos câmpul de Bonificație conform OUG33/2020 și s-a introdus câmpul de Reducere conform OUG153/2020;

 

D300

• Corecție la R32 Subtotal taxa dedusă – se va cuprinde și R28 Compensația în cota forfetară – regim special agricultură;

 

D406 SAF-T:

• Corecție în ceea privește detaliile din TaxTable pentru plățile facturilor cu TVA la încasare.

 

Toți clienții WinMENTOR pot folosi noua versiune de DECLARAȚII începând cu versiunea WinMENTOR 22.031 pentru SAF-T și versiunea WinMENTOR 892.01 pentru restul declarațiilor.

 

Atentie!
Aplicatia Declaratia 406 SAF-T este de sine statatoare si se achizitioneaza separat de orice alta aplicatie din gama WinMENTOR pentru care detineti dreptul de utilizare. Pentru oferta si detalii, luati legatura cu distribuitorul local sau agentul nostru de vanzari caruia ii sunteti arondat.

 


Atentionarile, generate de programul DUKIntegrator, nu reprezinta un impediment pentru depunerea declaratiilor la ANAF (vor aparea atentionari si la contractele de tip A, in cazul in care zilele lucrate difera de zilele de contract activ – adica, atunci cand intreruperile fara salar sau nemotivatele nu sunt considerate ca zile de suspendare, nefiind raportate in REVISAL).

 

Observatii

In meniul HELP, s-a introdus optiunea „Verifica actualizari” care cauta pe adresa noastra de ftp existenta unei noi versiuni de program. In cazul in care gaseste, va anunta, urmand ca dumneavoastra sa hotarati daca faceti actualizarea sau nu.