DECLARAȚII 23.111/1 cuprinde
corecții la D112Versiunile sunt incrementate după următorul algoritm: anul, luna, număr versiune din lună/ versiunea minoră. Toți clienții WinMENTOR pot folosi nou versiune de DECLARAȚII după ce s-au asigurat că au făcut upgrade cel putin la versiunea WinMENTOR 23.101/1.

Pentru actualizarea structurilor noi referitoare la declaratii este necesar sa rulati din Declaratii – Diverse – Service-ul de structuri, atat pe Baza de date Firma cat si pe Baza de date Martor (NEW).

 


 

D112:
Datorita actualizarii regulilor de validare din data de 15.10.2023 din Dukintegrator, s-a reconsiderat modul de completare a campurilor asigExc si motivExc pentru salariatii cu norma intreaga care beneficiaza de cei 200 lei scutiti si au baza de calcul a contributiilor sub plafonul stabilit de lege (3100 pe octombrie, raportat la numar zile contract activ).

Momentan, este posibila declararea acestor cazuri fara erori doar pentru salariatii care sunt exceptati de la plata contributiilor la nivelul salariului minim, respectiv campul de Contributii- se aplica baza minima din conditii de salarizare nebifat.

Pentru salariatii la care trebuie sa se calculeze si contributii angajator pana la baza minima se va scoate o noua versiune de WinMENTOR, fiind modificat modul de calcul in program pentru acest caz.

Observatii:
Atenționările generate de programul DUKIntegrator nu reprezintă un impediment pentru depunerea declarațiilor la ANAF (posibil sa apara atenționari pentru contractele aflate in conditiile mentionate mai sus care se exporta pe sectiunea B).