DECLARAȚII 23.091/2 cuprinde
corecții la D300 și D112Versiunile sunt incrementate după următorul algoritm: anul, luna, număr versiune din lună/ versiunea minoră. Toți clienții WinMENTOR pot folosi noua versiune de DECLARAȚII după ce s-au asigurat că au făcut upgrade cel putin la versiunea WinMENTOR 23.091 (pentru D300 si SAF-T). Pentru actualizarea structurilor noi referitoare la declaratii este necesar sa rulati din Declaratii – Diverse – Service-ul de structuri, atat pe Baza de date Firma cat si pe Baza de date Martor (NEW).

 


 

D300
• S-a revenit la formula initiala pentru campul totalPlata_A (suma de control) care fusese modificata datorita erorilor returnate de validator. Intre timp s-a publicat o noua versiune de validator J8.0.1 cu corectie la totalPlata_A.

D112
• S-au corectat contributiile platite de angajator in cazul in care aveam angajat part time la care se aplica baza minima, care presteaza in aceeasi firma si munca de zilier.
• S-a reconsiderat modul de transmitere a angajatilor aflati in Intrerupere tehnologica (cod 999) – avand in vedere ca aceasta perioada se ia in considerare la stagiul de cotizare pt pensie si pt concediile de boala, oprindu-se toate contributiile pe indemnizatia aferenta, zilele pontate cu acest tip de intrerupere se vor raporta ca normal lucrate.

 

Vezi noutățile aduse în versiunea DECLARAȚII  23.091/1 din 08.09.2023