DECLARAȚII 23.061/2 cuprinde corecții la declarația D112 pentru contribuțiile plătite de angajator în cazul angajaților cu bază minimă și diverse corecții la SAF-T.Versiunile sunt incrementate după următorul algoritm: anul, luna, număr versiune din lună/ versiunea minoră. Toți clienții WinMENTOR pot folosi noua versiune de DECLARAȚII după ce s-au asigurat că au făcut upgrade cel putin la versiunea WinMENTOR 23.031. Pentru actualizarea structurilor noi referitoare la declaratii este necesar sa rulati din Declaratii – Diverse – Service-ul de structuri, atat pe Baza de date Firma cat si pe Baza de date Martor (NEW).

 


 

D112:
• S-au corectat contributiile platite de angajator pentru angajatii la care se aplica baza minima si isi desfasoara activitatea in domeniile cu facilitati;
• S-a recorectat formula de la Suma incasata, campul E3_16, care se stricase in versiunea 23.061.SAF-T:
• Au fost corectate valorile duse in campurile BookValueBegin si Asset Adition pentru intrarile de bunuri de natura imobilizarilor in perioada raportata, anterior campul BookValueBegin era completat cu valoarea contabila si trebuia sa fie 0, iar campul Asset Adition nu era completat deloc;
• A fost creat director distinct pentru SAFT-Active, anterior D 406 pentru Active suprascria declaratiile lunare anterior generate;
• S-a corectat cursul valutar din facturile de import declarate, anterior era dusa valoarea 1 pentru cursul valutar;
• S-a corectat situatia in care erau declarate documentele cu bifa de decontare interna;
• S-a corectat valoarea declarata pentru documentele de iesire cu articole in valuta pentru care
se folosea procedura de Transformare in Lei pe document, anterior era dusa o valoare gresita,
pentru ca era inmultita valoarea documentului deja transformata in lei cu valoarea cursului valutar;
• S-a corectat valoarea in valuta dusa pentru documentele de export cu pretul unitar cu mai multe
zecimale, anterior era rotunjita in mod gresit valoarea in valuta, generand diferente intre valorile din documentul inregistrat si valoarea declarata in D406.Atentie!
Aplicația Declarația 406 SAF-T este de sine stătătoare și se achiziționează separat de orice altă aplicație din gama WinMENTOR pentru care dețineți dreptul de utilizare. 

Consultați documentația WMC – Declarația 406 SAF-T pentru a afla pașii de instalare, configurarile necesare, structura declarației și modalitatea de generare.

Atenționările generate de programul DUKIntegrator nu reprezintă un impediment pentru depunerea declarațiilor la ANAF (vor aparea atenționări și la contractele de tip A, în cazul în care zilele lucrate diferă de zilele de contract activ – adică, atunci când întreruperile fără salariu sau nemotivatele nu sunt considerate ca zile de suspendare, nefiind raportate în REVISAL).

Observații:
În meniul HELP, s-a introdus opțiunea „Verifică actualizări” care caută pe adresa noastra de ftp existența unei noi versiuni de program. în cazul în care o găsește, vă anunță, urmând ca dumneavoastră să hotărâți dacă faceți actualizarea sau nu.