DECLARAȚII 23.061/1 cuprinde dezvoltările necesare pentru Declarația anuală D406 Active (SAF-T Active) – declararea mijloacelor fixe – și Declarația SAF-T trimestrială.


Versiunile sunt incrementate după următorul algoritm: anul, luna, număr versiune din lună/ versiunea minoră.
Toți clienții WinMENTOR pot folosi noua versiune de DECLARAȚII după ce s-au asigurat că au făcut upgrade cel putin la versiunea WinMENTOR 23.031.
 

Pentru actualizarea structurilor noi referitoare la declaratii este necesar sa rulati din Declaratii – Diverse – Service-ul de structuri, atat pe Baza de date Firma cat si pe Baza de date Martor (NEW).

SAF-T:
 • S-a introdus posibilitatea raportarii Declaraţiei anuale D406 Active (SAF-T Active) – pentru declararea mijloacelor fixe. Pentru detalii consultati documentul Declarația informativă D406 – Active;
 • S-a introdus posibilitatea generarii Declaratiei SAF-T trimestriale – generarea se va face fiind pozitionati pe ultima luna din trimestru si alegand Tip raportare: Trimestriala.

Atentie!
Aplicația Declarația 406 SAF-T este de sine stătătoare și se achiziționează separat de orice altă aplicație din gama WinMENTOR pentru care dețineți dreptul de utilizare. 

Consultați documentația WMC – Declarația 406 SAF-T pentru a afla pașii de instalare, configurarile necesare, structura declarației și modalitatea de generare.

Atenționările generate de programul DUKIntegrator nu reprezintă un impediment pentru depunerea declarațiilor la ANAF (vor aparea atenționări și la contractele de tip A, în cazul în care zilele lucrate diferă de zilele de contract activ – adică, atunci când întreruperile fără salariu sau nemotivatele nu sunt considerate ca zile de suspendare, nefiind raportate în REVISAL).

Observații:
În meniul HELP, s-a introdus opțiunea „Verifică actualizări” care caută pe adresa noastra de ftp existența unei noi versiuni de program. în cazul în care o găsește, vă anunță, urmând ca dumneavoastră să hotărâți dacă faceți actualizarea sau nu.