Noua versiune de DECLARAŢII 229.04 cuprinde arhiva cu noile formule de BILANŢ ANUAL 2021

Toti clientii WinMENTOR pot folosi noua versiune de DECLARATII incepand cu

versiunea WinMENTOR 892.01.


BILANT:

• Au fost actualizate formularele corespunzatoare raportarii anuale pentru 2021. Va trebui sa copiati arhiva BILANT 2021_14.02.2022.zip pe calculatorul dumneavoastra si apoi sa lansati in executie DECLARATII > MENTOR > Import formule bilant, in care sa selectati calea catre arhiva de mai sus.


D300

• S-au corectat valorile aduse in randurile R24, R25, R26 si R34 pentru facturile de intrare cu TVA la incasare cu data anterioara lunii de raportare care erau platite in luna curenta.


D390:

• S-a reactivat optiunea de ValidatorXML din interfata declaratiei.


D112:

• S-a corectat valoarea impozitului dusa pe angajat in cazul in care conform calculului matematic valoarea era sub 0.5, in WinMentor fiind rotunjit fortat la 1, insa in declaratii se ducea 0 lei.


Nota:
D112 pentru anul 2022 nu este încă publicată de către ANAF, asadar pentru trimiterea declaratiei pe ianuarie 2021 trebuie asteptata actualizarea ANAF.

 Atentionarile, generate de programul DUKIntegrator, nu reprezinta un impediment pentru depunerea declaratiilor la ANAF (vor aparea atentionari si la contractele de tip A, in cazul in care zilele lucrate difera de zilele de contract activ – adica, atunci cand intreruperile fara salar sau nemotivatele nu sunt considerate ca zile de suspendare, nefiind raportate in REVISAL).


Observatii

In meniul HELP, s-a introdus optiunea „Verifica actualizari” care cauta pe adresa noastra de ftp existenta unei noi versiuni de program. In cazul in care gaseste, va anunta, urmand ca dumneavoastra sa hotarati daca faceti actualizarea sau nu.