Noua versiune de DECLARAŢII 227.01 cuprinde formulele noi pentru bilanţul semestrial precum și actualizarea Declaraţiei 208, conform OPANAF nr.1075/2021, cu aplicare începând cu semestrul I 2021.

     BILANT:

 • S-au actualizat fisierele pentru bilantul semestrial – formularele S1027 si S1050. Va trebui sa copiati arhiva RAPORTARE SEMESTRIALA 27.07.2021.zip din ver- siunea curenta pe calculatorul dumneavoastra si apoi sa lansati in execuție DE- CLARATII > MENTOR > Import formule bilant, in care sa selectati arhiva mentio- nata.

   

  D300

 • A fost corectat R17 in sensul excluderii facturilor de servicii electronice cu cota de TVA aferenta tarii clientului.


  D390

 • Preluarea corecta a valorii facturilor din import atunci cand unitatea de masura folosita la nivelul articolului este secundara. Nu se mai inmulteste valoarea de achizitie cu paritatea unitatii secundare


  D208

 • Actualizarea declaratiei conform OPANAF nr.1075/2021 ce aplică începând cu semestrul I 2021 – publicat în data de 09.07.2021.

 

Atentionarile, generate de programul DUKIntegrator, nu reprezinta un impediment pentru depunerea declaratiilor la ANAF (vor aparea atentionari si la contractele de tip A, in cazul in care zilele lucrate difera de zilele de contract activ – adica, atunci cand intreruperile fara salar sau nemotivatele nu sunt considerate ca zile de suspendare, nefiind raportate in REVISAL).

 

Observatii

In meniul HELP, s-a introdus optiunea „Verifica actualizari” care cauta pe adresa noastra de ftp existenta unei noi versiuni de program. In cazul in care gaseste, va anunta, urmand ca dumneavoastra sa hotarati daca faceti actualizarea sau nu.

Toti clientii WinMENTOR pot folosi noua versiune de DECLARATII, incepand cu versiunea WinMENTOR 892.01.

 

Aceasta versiune de declaratii rezolva mesajul de “Nu pot autentifica utilizatori” atunci cand NetDir-ul este setat pe partitia C.