Această versiune cuprinde formulele noi pentru bilanţul anual precum și actualizarea Declaraţiei 112 conform Ordinului comun nr.203/ 207/ 188 din 02.2021 al MFP/ MMJS/ MS, valabil începând cu declaraţia lunii ianuarie 2021. decembrie, 2020.

Toti clientii WinMENTOR pot folosi noua versiune de DECLARATII, incepand cu versiunea WinMENTOR 892.01.

 

BILANT

• Actualizare formulare bilant pentru raportarile anuale aferente anului 2020. Fisierele se vor importa cu ajutorul optiunii din Declaratii – Mentor – Import formule bilant

 

D112

 • Actualizarea declaratiei conform Ordinului comun nr.203/ 207/ 188 din 02.2021 al MFP/ MMJS/ MS, valabil incepand cu declaratia lunii ianuarie 2021.
 • Corectie asupra campului AsigScu pentru salariatii de pe firmele de constructii fara venit in luna sau cu contracte de administrator/cenzor (se rezolva eroarea cu AsigScu=7)
 • Corectie asupra campului Timp_E3 in ceea ce priveste indemnizatiile pentru somajul de urgenta, supraveghere copil IU OUG147 si program redus de munca

 • Corectie asupra campurilor B4_29 si B4_8 in cazul in care salariatii beneficiaza de indemnizatii pentru supraveghere copil IU cf OUG147 sau program redus de munca

 • Corectie asupra impozitului calculat, scutit si de plata pentru salariatii cu contracte neimpozabile ce beneficiaza de indemnizatii pentru supraveghere copil IU cf OUG147 sau program redus de munca, indemnizatii care, incepand cu luna ianuarie 2021 nu mai sunt scutite de la plata impozitului (modul corect de calcul pentru aceste cazuri se realizeaza numai pe versiunea 893.10 de WinMENTOR)

   

  ATENTIE!!!

  Aceasta versiune nu rezolva problema indemnizatiilor pentru supraveghere copil IU cf OUG147 si program redus de munca fara facilitati de pe firmele de constructii. Pentru aceste situatii vom scoate un nou executabil de declaratii.

  Atentionarile, generate de programul DUKIntegrator, nu reprezinta un impediment pentru depunerea declaratiilor la ANAF (vor aparea atentionari si la contractele de tip A, in cazul in care zilele lucrate difera de zilele de contract activ – adica, atunci cand intreruperile fara salar sau nemotivatele nu sunt considerate ca zile de suspendare, nefiind raportate in REVISAL).

   

  Observatii

  In meniul HELP, s-a introdus optiunea „Verifica actualizari” care cauta pe adresa noastra de ftp existenta unei noi versiuni de program. In cazul in care gaseste, va anunta, urmand ca dumneavoastra sa hotarati daca faceti actualizarea sau nu.