Declarații 22.121/1 
Noua versiune cuprinde corecţii la D112.
S-au actualizat formulele si campurile bilantului interimar. Corecție SAF-T


Versiunile sunt incrementate după următorul algoritm: anul, luna, număr versiune din lună/ versiunea minoră.
Toți clienții WinMENTOR pot folosi noua versiune de DECLARAȚII după ce s-au asigurat că au făcut upgrade cel putin la la versiunea WinMENTOR 22.121/1.

BILANT:

  • S-au actualizat formulele si campurile bilantului interimar. Vor trebui importate noile formule pe care le gasiti alaturi de versiunea curenta in arhiva RAPORTARE INTERMEDIARA 05.12.2022.

D112

S-a corectat impozitul de plata in contractelor multiple de pe firmele cu facilitati fiscale care insumate inregistreaza venituri peste plafon.


SAF-T:

  • A fost corectata eroarea cu Invalid floating point operation la generare tabele SAF-T ce se obtinea in anumite conditii (atunci cand Taxbase si TaxVal=0 in TAXDECL);

  • S-a corectat suma dusa la plati in SAF-T in cazul platilor pentru taxe, anterior erau duse doua linii cu suma bazei si suma bazei adunata cu valoarea taxei platite, denaturand valoarea rulajelor;

  • S-a corectat tipul de plata dus in SAF-T pentru platile prin banca(corect fiind Tip plata =3), anterior era dus Tip plata=1(specific platilor cu numerar);

  • S-au eliminat inregistrarile contabile cu clasa 8 de pe documente din Registrul Jurnal (cele de pe notele contabile erau deja excluse);


Atentie!

Modificarile privind logarea la modulul SAF-T fac necesara reprogramarea cheii compatibil cu aceasta versiune pentru clientii care au achizitionat modulul SAF-T.

Aplicația Declarația 406 SAF-T este de sine stătătoare și se achiziționează separat de orice altă aplicație din gama WinMENTOR pentru care dețineți dreptul de utilizare. Pentru ofertă și detalii, luați legătura cu distribuitorul local sau agentul nostru de vânzări caruia îi sunteți arondat.

Consultați documentația WMC – Declarația 406 SAF-T pentru a afla pașii de instalare, configurarile necesare, structura declarației și modalitatea de generare.

Atenționările generate de programul DUKIntegrator nu reprezintă un impediment pentru depunerea declarațiilor la ANAF (vor aparea atenționări și la contractele de tip A, în cazul în care zilele lucrate diferă de zilele de contract activ – adică, atunci când întreruperile fără salariu sau nemotivatele nu sunt considerate ca zile de suspendare, nefiind raportate în REVISAL).

Observații:

În meniul HELP, s-a introdus opțiunea „Verifică actualizări” care caută pe adresa noastra de ftp existența unei noi versiuni de program. în cazul în care o găsește, vă anunță, urmând ca dumneavoastră să hotărâți dacă faceți actualizarea sau nu.