Noua versiune DECLARAŢII 22.072/1 cuprinde modificările necesare pentru depunerea Declaraţiei 112 precum şi fişierele pentru raportarea semestrială la Bilanţ.

D112:

– Actualizare format declaratie D112 conform modificarilor legislative în vigoare.

BILANT:

 • Au fost actualizate formularele corespunzatoare raportarii semestriale pentru 2022. Va trebui sa copiati arhiva RAPORTARE SEMESTRIALA 21.07.2022.zip pe calculatorul dumneavoastra si apoi sa le importati in DECLARATII > MENTOR > Import formule bilant, in care sa selectati calea catre arhiva de mai sus.

 • Arhiva formule Bilant raportare semestriala.


  UPDATE/1

  Eroare cauzată de salariul minim pe economie pentru studii superioare.

   

  ANAF a renunţat la salariul minim pentru studii superioare şi, de aceea, vă recomandăm să îl ştergeţi din nomenclatorul de salarii minime de pe bazele dvs. de date şi să îl înlocuiţi în Condiţii salarizare la angajaţii la care îl aveaţi selectat. De la acest salariu minim pentru studii superioare încadrarea contractului se face pe A_1 = 0 şi nu se poate valida Declaraţia 112.


  Vă amintim că este necesar să aveti versiunea WinMENTOR 22.071/2 pentru a putea folosi această ultimă versiune de DECLARAŢII 22.072/1.

   Atentionarile, generate de programul DUKIntegrator, nu reprezinta un impediment pentru depunerea declaratiilor la ANAF (vor aparea atentionari si la contractele de tip A, in cazul in care zilele lucrate difera de zilele de contract activ – adica, atunci cand intreruperile fara salar sau nemotivatele nu sunt considerate ca zile de suspendare, nefiind raportate in REVISAL).

 

 

Observatii
In meniul HELP, s-a introdus optiunea „Verifica actualizari” care cauta pe adresa noastra de ftp existenta unei noi versiuni de program. In cazul in care gaseste, va anunta, urmand ca dumneavoastra sa hotarati daca faceti actualizarea sau nu.