Data Loss Prevention

Prevenirea pierderii, scurgerii de date (DLP)

Este ușor ca informațiile sensibile de pe computere să scape din organizația dvs. prin dispozitive periferice, interfețe locale și diverse canale de rețea. Scurgerile de date pot duce la daune financiare și reputaționale grave, pierderea secretelor comerciale și amenzi de reglementare costisitoare și litigii. Pentru a preveni scurgerile de date din cauza neglijenței angajaților sau a unor persoane rău intenționate, aveți nevoie de capabilități de prevenire a pierderii datelor (DLP) care blochează orice încercare neautorizată de a transfera date sensibile.

Blocați accesul neautorizat la infrastrucura IT

Preveniți în mod proactiv scurgerea datelor, permițând accesul numai la dispozitive, periferice și canale de comunicare în rețea, cum ar fi e-mailul, mesageria instantanee și rețelele sociale, care sunt necesare pentru operațiunile de afaceri. Blocați accesul la canalele locale și de rețea neautorizate de pe computerele corporative. 

Control cuprinzător al comunicațiilor de rețea.

Reduceți riscul ca datele sensibile să părăsească compania dvs. prin canalele de rețea (comunicații simple sau criptate SSL) prin aplicarea controalelor bazate pe context și conținut la mesajele trimise, atașamentele și încărcările de fișiere.

E-mailuri și email-uri web

Aplicați controale granulare DLP la
e-mailurile și atașamentele trimise, inclusiv recunoașterea textului în imaginile inline și fișierele grafice atașate. Permiteți comunicarea numai prin anumite servicii de e-mail sau de la și către anumite adrese de e-mail. Restricționați capacitatea utilizatorilor de a trimite atașamente la e-mail.

Instrumente de colaborare și mesagerie

O tehnologie unică vă permite să controlați conținutul fișierelor și mesajelor transferate prin mesagerie instant, cum ar fi Skype, Zoom sau Viber. Puteți chiar să permiteți sau să interziceți comunicarea între anumiți utilizatori, inclusiv apelurile media.

Social media

Controlați accesul la rețelele sociale și aplicați, controlul DLP ține cont de conținut atunci când trimiteți mesaje, comentarii, postări sau încărcați fișiere, inclusiv recunoașterea textului în imagini. Permiteți utilizatorilor să acceseze rețelele sociale în modul „numai vizualizare”, pentru a vă asigura că nu există scurgeri de informații sensibile.

Controlați transferul de date sensibile în stocarea din cloud

Asigurați-vă că utilizatorii au voie să efectueze numai operațiunile necesare afacerii pe platformele de stocare a fișierelor în cloud. Permiteți sau interziceți accesul la anumite stocări de fișiere în cloud. Restricționați permisiunile de acces pentru anumiți utilizatori sau grupuri la descărcare pentru a preveni în mod eficient scurgerile de date.

Controlați utilizarea clipboard-ului și capturile de ecran

Preveniți scurgerile de date în faza lor incipientă – atunci când datele sunt copiate sau transferate prin clipboard. Permiteți sau interziceți în mod selectiv copierea anumitor tipuri de date sau conținut în cadrul unei aplicații sau între acestea. Controlați utilizarea PrintScreen sau instrumentele terțe de captare a capturii de ecran. Restricționați operațiunile pe baza conținutului textual detectat în imaginile copiate cu o tehnologie de recunoaștere optică a caracterelor.

Limitați copierea datelor numai la mediile de stocare securizate

Neutralizați unul dintre vectorii primari ai scurgerii de date – utilizarea necontrolată a mediilor de stocare, care permite exfiltrarea datelor de la punctele de lucru ale companiei. Permiteți utilizatorilor să copieze în siguranță datele numai pe anumite dispozitive USB aprobate de companie, inclusiv pe cele protejate cu criptare hardware sau software terță parte.

Activați investigațiile de securitate cu monitorizarea activității utilizatorilor (UAM)

Extindeți-vă baza de dovezi pentru investigațiile incidentelor de securitate și simplificați detectarea utilizării abuzive a privilegiilor de acces prin înregistrarea activității utilizatorului pe baza stării sistemului sau a încălcărilor politicii DLP. Înregistrați ecranul computerului utilizatorului împreună cu acțiunile de pe ecran, apăsările de taste și informații despre aplicațiile care au fost utilizate pe computer în timpul înregistrării și stocați-le într-o bază de date centrală de jurnal DLP pentru analiză.

Preveniți scurgerile de date în sesiunile desktop la distanță (RDP)

Soluțiile de virtualizare la distanță pot fi folosite de angajați pentru a accesa sistemele de afaceri prin terminale la distanță sau dispozitive BYOD. Dacă fluxurile de date între sesiunile de desktop și perifericele redirecționate de la terminalele de la distanță nu sunt controlate, utilizatorii pot transfera cu ușurință date de pe desktopurile corporative virtuale pe dispozitivele lor personale. Cu soluția noastră DLP, puteți restricționa fluxurile de date de la desktop-uri și aplicații virtuale găzduite central către terminale la distanță și BYOD-uri numai atunci când este necesar pentru afacere, blocând în același timp orice transfer de date inutile – prevenind în mod proactiv scurgerea datelor.

Protejați în mod proactiv datele în repaus în întreaga organizație

Găsiți conținut sensibil expus stocat în întreaga organizație (puncte finale corporative, sisteme de stocare atașate la rețea, partajări de fișiere, baze de date Elasticsearch) și protejați-l cu acțiuni de remediere automate configurabile. Obțineți vizibilitate și control asupra „datelor în repaus” confidențiale stocate în mediul IT pentru prevenirea proactivă a pierderii datelor și o conformitate sporită cu cerințele de reglementare și de securitate a datelor corporative.