Ești utilizator WinMENTOR® ? 

Află cum poți proteja baza de date împotriva amenințărilor cibernetice de tip Ransomware.

În ultima perioadă am constatat o creștere semnificativă a atacurilor cibernetice de tip ransomware în rândul utilizatorilor WinMentor, drept urmare îți recomandăm următoarele:


– transferă periodic salvarea bazei de date WinMentor (după caz directorul WinMent, BACKUP MENTOR sau MSAVE) pe o unitate de stocare externă (HDD sau SSD) care nu este conectată în permanență la sistem.


– nu accesa link-urile sau atașamentele din email înainte de a verifica în prealabil sursa/legitimitatea expeditorului.


– dacă telefonul tău este conectat la rețeaua companiei, fii precaut și nu accesa link-uri sau atașamente dubioase din aplicațiile de mesagerie (SMS, WhatsApp, s a.s.m.d) sau din platformele de socializare.


– atunci când efectuezi plăți online verifică întotdeauna corectitudinea adresei și asigură-te ca în spatele domeniului exista un certificat SSL, astfel domeniul ar trebui sa înceapă cu https://www


– atunci când primești e-mailuri cu privire la actualizarea datelor tale personale cu pretextul că expiră sau se închide contul de email, bancă, s.a.s.m.d îți recomand să ștergi imediat e-mailul respectiv și să nu accesezi invitația.


– asigură-te că ai o soluție profesională de protecție (recomandăm Malwarebytes, testat de noi impreună cu programul WinMENTOR timp de 9 ani, vezi detalii aiciși NU una gratuită, programele gratuite nu oferă siguranță completă și de cele mai multe ori colectează datele tale personale ce sunt ulterior valorificate în scopuri comerciale.


Te rugăm să acorzi mare atenție celor menționate mai sus, întrucât intr-o situație nefericită, deranjul este mare și costisitor. Riști ca activitatea companiei tale să fie blocată timp de mai multe săptămâni și să nu îți mai poți recupera date importante.


Dacă ai nevoie de ajutor în acest sens, îți stăm la dispozitie cu mare drag. 


În rest, îți mulțumim pentru atenția acordată și îți dorim o zi frumoasă! ☀️

 

Cu stimă,
Echipa de 
Suport WinMENTOR